Pipinette Resekit, Ergonomisk hållare

199,00 kr

Ergo Handle har utformats särskilt för personer med nedsatt funktion och kan användas i både sittande och stående position. Kvinnor med problem med höfter eller bäcken kan använda hållaren bekvämt stående tack vare dess smala inre del och det långa bekväma handtaget. Ergo Handle kan också användas sittande, till exempel av kvinnor i rullstol. Det kraftiga handtaget är bra för den som har nedsatt handfunktion. och lämplig för den som behöver hjälp av vårdare.

Trä Travel Kit-påsen genom hållaren och vik ned kanterna runtom. Kanterna ska vikas ner över hela handtaget och ned ca 8 centimeter runtom. Man kan också föra in en del av kanten genom den lilla öppningen på handtaget och fästa den i nabben på öppningens undersida.

En Travel Kit påse består av tunn plastfolie. I botten finns en liten ”magisk kudde”. I kontakt med kudden omvandlas vätska till en fast massa inom en minut.
Oanvänd och ihoprullad tar påsen inte mer plats än en våtservett. En torkservett i papper finns inrullad i varje påse.

Travel Kit påsar säljs separat i 3-pack.

Undvik stora veck runt öppningens kant. De kan förhindra att vätskan rinner direkt mot påsens botten.

Sittande: Kvinnor skjuter fram kroppen på sitsen. För in hållaren, med påsen, under kroppen tills den sitter anatomiskt rätt på plats. Påsen ska hänga ned utanför stolskanten. Om handtaget pressas nedåt i denna ställning så sluter hållaren tätare mot kroppen. Det är viktigt att man sitter i rätt höjd så att lår och underben kommer i rät vinkel. Stolsitsen bör vara plan. Om den lutar bakåt, eller är för låg, är det svårt att kissa avslappnat.

Stående: Placera hållaren med påsen mellan benen så att det känns tryggt och bekvämt. Luta dig gärna med ryggen mot en vägg eller avlasta en del av kroppstyngden med ena handen mot ett bord. Om kroppen är avslappnad går det lättare att tömma blåsan helt.

Pröva alltid första gången hemma!

Nyheter

Pipinette Resekit, Ergonomisk hållare